PERUKER

SÅ HÄR FUNGERAR DET:

1. Det är bra om vi kan träffas första gången medan du fortfarande har kvar ditt hår, det är lättare att då hitta en peruk som är så lik ditt eget hår som möjligt. Alternativt tar du med ett nytaget kort så jag kan se hur ditt hår sett ut. En del väljer dock att hellre ”passa på” att ändra sin stil i samband med håravfallet, det bestämmer du själv. Om ditt håravfall beror på cytostatikabehandling brukar det ta mellan 2 till 3 veckor efter första behandlingen innan ditt hår börjar falla av.

2. Vid första mötet tittar vi igenom utbudet av peruker/turbaner/hårsersättningar. Jag tar lite mått på ditt huvud och vi pratar igenom hur du vill ha det. Sedan beställer jag hem några peruker/produkter inför vårt nästa möte. Vissa väljer att behålla sitt eget hår så länge det går medan andra väljer att klippa av det innan det börjar lossna. Hur du vill ha det är helt upp till dig. Vill du ha hjälp av mig så ordnar vi det (den behandlingen ryms inte inom din rekvisition).

3. När perukerna/produkterna kommit träffas vi igen för att prova och bestämma vilken/vilka du vill ha. Vi tar god tid på oss så du får tid att känna efter ordentligt. Det kan eventuellt behöva göras vissa justeringar. Vi kan behöva träffas ytterligare några gånger innan vi är klara och du känner dig nöjd.


Det kanske kan kännas jobbigt att komma till mig på salongen för att prova ut peruken så om du hellre vill har jag möjlighet att göra hembesök. Om mina ordinarie öppettider inte passar dig så försöker vi lösa det!
 
Allt arbete kopplat till perukutprovningen är kostnadsfritt för dig, upp till den summa du fått på din rekvisition. Klippning av ditt eget hår ryms dock inte inom ersättningen.
 
För mer information gå in på Västra Götalandsregionens hemsida.
Information om perukerna hittar du hos Toupema Belgal och Belle Madame.